belaza.dk © 2008                          

 

 

 

Udstilling er mange ting. Nogle mener det er spild af tid. Nok også lidt den holdning jeg havde første gang. Men jeg havde lovet min kennel, at jeg ville tage på en udstilling for, at få en bedømmelse på mine hunde. Jeg må så efterfølgende indrømme, at den første udstilling var en meget positiv oplevelse.

 

Udstilling handler ikke kun om, at spurte rundt i en ring med sin hund, men også om hyggelig samvær med skønne mennesker og deres dejlige hunde. Man lære mange nye mennesker at kende og får en god snak omkring vores skønne hunde. Både sjove oplevelser, triste hændelser og gode råd til hinanden.

 

Når udstillingen er slut, er vi altid nogle stykker, som mødes med vores hunde så de kan lege sammen. Andre legesyge hunde er selvfølgelig altid velkommen til at deltage.

 

De første gange man er på en udstilling, kan alting virke meget forvirrende, og man har utrolig mange spørgsmål.

 

Stiller jeg mon i den rigtige klasse?

Hvornår skal jeg i ringen?

Kan min hund finde ud af, at gå som den skal?

Hvad betyder alle de mærkelige udtryk de bruger?

Hvilken betydning har de farvede bånd jeg får?

Hvad skal jeg bruge certifikaterne til?

 

Ja, det kan virke som lidt af en jungle, men på udstillingerne er der altid søde mennesker, som er klar til at hjælpe med alle de spørgsmål man måtte have. Så det er bare med, at komme afsted og få en hyggelig dag sammen med din hund.

 

Selvfølgelig er det skønt når man kommer hjem med certifikater, pokaler og flotte bedømmelser. I bund og grund er det jo, hvad udstillingerne handler om, men vinde kan man jo ikke altid. Husk, at lige meget hvordan en udstilling går, er din hund stadig den bedste i verden.

 

 

 

Til toppen

 

 

 

Avlsregler

 

Udstillings regler

 

Præmiering på

        National udstilling

 

Præmiering på  

        International udstilling

 

Præmiebånd

 

Dommer udtryk