Tilbage

 

                  

                          Tilbage til forsiden                                                                                        beleza.dk © 2008  

 

 

Lækre Pølser

1 pakke pølser.

 

Pølserne flækkes på langs, skæres i tynde skiver, og fordeles på en bageplade. Bag dem ved 150°C i

1 time. Sluk ovnen og lad pølserne passe sig selv en times tid.

 

Tun guffer

1 dåse tun i vand.

2 kopper mel.

¾ kop vand og væden fra tunen.

2/3 kop olie.

½ tsk. Salt.

 

Hæld væden fra tunen, og gem væden. Rør mel og salt sammen. Tilsæt tunen, vandet samt olien og ælt til en dej. Rul ud i ca. ½ cm. tykkelse, skæres ud i passende stykker og bages ved 180 grader i ca. 15-25 min.

 

Hundekiks

1 dl. Oksebouillon.

2 dl. Kogende vand.
3 dl. Rugkerner.
4 æg.
150 gr. Hvedemel.
6-7 dl. Havregryn.

 

Alt røres sammen og æltes til en dej. Trilles eller formes som man vil have godbidderne til at tage sig ud. Bages på en smurt plade i 1 time ved 180 grader. Sluk ovnen og lad kiksene passe sig selv 1 times tid.

 

Lækre leverstykker

1 hel svinelever
hvedemel
1 kop knækkede hvedekerner eller sesamfrø eller solsikkefrø
6 spiseskefulde honning
3 teskefulde hvidløgspulver

leveren skæres i stykker og blendes godt - der tilsættes hvedekerner eller sesam og solsikkefrø, og derefter så meget hvedemel, at man får en tyk klæbrig dej. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen.
Smør dejen ud på 2 bradepander m. bagepapir og bag dem i ovnen på 175 gr. i 20 min.. Tag pladerne ud og skær dejen i passende stykker med en kniv. Sæt pladerne i ovnen igen og lad dem tørre ved ca. 100 - 125 gr. i et par timer.
De kan holde sig i køleskabet i en uges tid, frys resten ned.

 

Tunkiks

3 små dåser tun i vand
1 bundt persille
3 æg med skal
1/2 kop sesamfrø
1/2 kop hørfrø
2-3 kopper hvedemel.

bland alle ingredienserne i en blender, og blend godt. Du kan evt. blande melet i bagefter, hvis der ikke er plads i blenderen. Smør dejen ud på en smurt bradepande eller på bagepapir og bag i ovnen på 200 gr. i 20 min.. Tag pladen ud og skær i passende stykker. Sæt pladen i ovnen igen på 100 gr. og lad kiksene tørre til de er blevet hårde.
Holder ca. 1 uge i køleskab, frys resten ned.

 

 

 

Til toppen